Kezdőlap Belföld A Halloween története

A Halloween története

netmed

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta pogány ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet – a Samhain-t, vagyis „a nyár végét” és ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt. A Halloween ünnepének a megértéséhez – az amerikai kultúra megértése is szükséges: mindenből show-t, üzletet, ünnepet, eseményt csinálnak.

A hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Legismertebb jelképe Halloween-nek a faragott töklámpás. Ez egyrészt távol tartotta a gonosz szellemeket, másrészt pedig így világítottak a halottak szellemeinek, hogy hazatalálhassanak.

A legtöbb országban ismerik a Halloween ünnepét. Éjjel rémisztő jelmezekbe bújnak, kísértet történeteket mesélnek, buliznak és természetesen töklámpásokat faragnak. Napjainkra már itthon is egyre inkább divatos lett a Mindenszenteket megelőző nap bulizós, játékos hangulata. Főleg a gyermekek szeretik a legjobban, hisz alig várják, hogy boszorkányos, ijesztő ruhákat öltsenek és hogy kivájt tökökből lámpásokat készítsenek.

Hogy néz ki egy Halloween party?

A hölgyek szebbnél szebb Halloweeni sminkeket készítenek!

A bulikhoz egyedi sütemények is készülnek…

… és elmaradhatatlan részük a piálás is.

A beöltözést általában senki sem ússza meg!

Nálunk Magyarországon a szeretteinkért való gyertyagyújtás november elsején meghitt és családi esemény, ahol az emlékezés és a lélek  halhatatlanságába  vetett hit a legfontosabb. A külföldről átvett szokások nem tudják ezt megváltoztatni, kell egy nap az évben, amikor szeretteinkre emlékezünk!

Képforrás: www.shutterstock.com

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek