Kezdőlap Belföld A járvány miatt hamarosan újabb tiltó intézkedések várhatók!

A járvány miatt hamarosan újabb tiltó intézkedések várhatók!

netmed

A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása

Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arra kért mindenkit, hogy „déli irányba” ne foglaljon nyaralást szeptember 1-je után, mert az „bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe”. Ez egybevág azzal, hogy Szijjártó Péter is hazatért Horvátországból és munkába állt. Szijjártó az elmúlt napokban a közvélemény félrevezetésével a munkájáról posztolt irodai képeket, leírta, kivel hogy tárgyalt – miközben lefényképezték, hogy valójában az Adrián nyaral a Lady MRD jacht fedélzetén. Elemzők szerint: a közfelháborodás most sokat fog ártani a járványügyi védekezésben, ha egy vezető politikus ennyire hülyére veszi az embereket, akkor nehezen fogják elhinni, hogy a kilátásba helyezett korlátozások valós veszélytől védenek.”

Orbán Viktor miniszterelnök reggeli nyilatkozatából kiderült továbbá, hogy a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, de a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja leginkább szolgálni a nevelési, pedagógiai célokat. A várható korlátozások fő indoka, hogy mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a szokásostól eltérő oktatást és megvédjük a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást. A vírussal szemben az idősek a legkiszolgáltatottabbak, ezért nagyon fontos, hogy megvédjék őket a fertőzéstől.

A védekezési folyamatban van logika: ha esetleges lezárásokkal sikerül szeparálni az országot és nem robban be a vírus, akkor a jelenlegi állapot fenntartható, függetlenül a környező országok növekvő megbetegedési hullámaitól. Amennyiben a külső korlátozás elegendő, nem lesz indokolt a belső korlátozás, a karantén és gazdaság kényszerű leállása.

Már 22.679.466 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 793.710, a gyógyultaké pedig 14.542 845 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli összesítése szerint. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma és a nyilvántartás kritériumai is különböznek. A Covid-19 betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 5.573.847 fertőzött volt eddig, 174.255-en haltak meg és 1.947.035-en gyógyultak meg.

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek