Kezdőlap Belföld A mozgás segít egészségünk megőrzésében

A mozgás segít egészségünk megőrzésében

netmed

A mozgás fontosságára hívta fel a figyelmet az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Badacsonyban, ahol maga is rajthoz állt a Dűlőre Futunk elnevezésű jótékonysági futóversenyen.

Novák Katalin a rajt előtt azt mondta: fontos, hogy mozogjunk, mert segít egészségünk megőrzésében. Futni a járványhelyzetben is mindig lehet, még a kijárási korlátozások idején is megengedett volt. Egy erdőbe vagy néptelen helyre bármikor el lehet menni, nem is kell sokat utazni, és akármikor lehet futni.
A futás alapvetően egyéni sport, a legtöbb ember általában magányosan fut, de egy jótékonysági futóversenyen résztvevők egy olyan jó ügy mellé is állhatnak, mint Badacsonyban a tapolcai mentőállomás támogatása.

Badacsonytomaj, 2020. augusztus 29. Novák Katalin, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára beszédet mond a Dûlõre Futunk elnevezésû, Badacsony körüli jótékonysági futóverseny rajtja elõtt Badacsonytomajon 2020. augusztus 29-én. Ötödik alkalommal tartják meg a versenyt, melynek bevételével az Országos Mentõszolgálat tapolcai mentõállomását támogatják. A 12 kilométeres távot egyéniben és váltóban is teljesíthetik a futók, akiknek számát a koronavírus-járvány miatt 500 indulóban maximálták. MTI/Vasvári Tamás


Laposa Zsófia szervező elmondta: ötödik alkalommal tartják meg rendezvényüket, melynek bevételével az Országos Mentőszolgálat tapolcai mentőállomását támogatják. Kétmillió forint már biztosan összegyűlt a nevezési díjakból, de ez még növekedhet a futók felajánlásaival. A 12 kilométeres távot egyéniben és váltóban is teljesíthetik a futók, akiknek számát a koronavírus-járvány miatt 500 indulóban maximálták, és százas csoportokban rajtoltatták őket. Rajthoz állt Novák Katalin mellett Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója és Győrfi Pál szóvivő is.

Badacsonytomaj, 2020. augusztus 29. Résztvevõk a Dûlõre Futunk elnevezésû, Badacsony körüli jótékonysági futóversenyen Badacsonytomajon 2020. augusztus 29-én. Ötödik alkalommal tartják meg a versenyt, melynek bevételével az Országos Mentõszolgálat tapolcai mentõállomását támogatják. A 12 kilométeres távot egyéniben és váltóban is teljesíthetik a futók, akiknek számát a koronavírus-járvány miatt 500 indulóban maximálták. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek