Kezdőlap Belföld A Nemzeti Táncszínház nyári estjei a Millenáris parkban

A Nemzeti Táncszínház nyári estjei a Millenáris parkban

netmed

A flamencóból, a tangóból, valamint a kortárs és hagyományőrző magyar táncokból is ízelítőt kap a közönség a TáncParkban, a Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein július 16. és 23. között a Millenáris parkban.

A Nemzeti Táncszínház keddi közleménye szerint a programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával. A magyar néptánc elmaradhatatlan része a szabadtéri programsorozatnak, a Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.
    Mint írják, Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László és vendégei két alkalommal hozzák el a TáncPark színpadára a milongát, a valsot és a tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították. A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül, Bartók Béla Román népi táncok című művének jazzadaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval Hat Tánc címmel.
    A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni. A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek – áll az MTI-hez eljuttatott összegzésben.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek