Kezdőlap Divat A vörös mitől olyan dögös?

A vörös mitől olyan dögös?

netmed

A piros ruha rejtélyes vonzereje

Számos kutatás igazolta, hogy az átlagos, hétköznapi viselettel szemben a piros ruhát viselő nőket vonzóbbnak találják a férfiak. Vajon a nők kihasználják ezt a tényt, azért hogy előnyhöz jussanak? Ha valóban meg akarják ragadni egy férfi figyelmét, inkább pirosat vesznek fel? Mi rejlik a piros szín vágykeltő hatása mögött? 

A piros/vörös szín észlelése szoros kapcsolatban áll a vággyal és a vonzerővel. A férfiak többsége ugyanis vonzóbbnak találja azokat a nőket, akik pirosat viselnek. Úgy tűnik, azok a nők pedig, akik szeretnének vonzónak tűnni, szívesen vesznek fel piros ruhát. Továbbá a nők nagyobb valószínűséggel vesznek fel piros ruhát egy randevúra, mint egy nem romantikus célú találkozóra. A piros a vér és a tűz színe, de párosítják a veszéllyel, a szerelemmel, és a háborúval is. A piros egy olyan szín, amely képes a vérnyomás emelésére, növeli a légzésszámot, és felgyorsítja a belső folyamatokat. Kiemeli a képeket, a szövegeket, és képes az embert a gyors döntésre sarkallni.

A piros szín a reklámokban valamilyen erotikus tartalomra utal, gondoljunk csak a piros ajkakra, a piros körmökre, vagy éppen a piroslámpás házra. Használják a veszélyforrások jelzéséhez, pl.: a közlekedési lámpákon. A piros világos árnyalatai az élvezetet, a szenvedélyt, a szerelmet jelképezik, a sötétebb árnyalatok a dühöt, az erőt, a bátorságot, a vágyódást, vagy a rosszakarást jelentik.

A piros szín kedvelői ambiciózusak, és törtetők, úttörők a szó pozitív értelmében. Szeretnek és általában tudnak is irányítani, vezetni. Nagyratörőek és kitartásuknak, szorgalmuknak köszönhetően sikeresek is. A túlzó piros energia lehet elharapózott esetben agresszív, hatalommal, tekintéllyel visszaélő, erőszakos, és törtető,energetikailag fárasztó hatású. A piros, ha túlsúlyban van, a harag, a neheztelés, a veszekedés, a túlpörgő energiák színe. Ha fáradtnak, kiégetnek érzed magad, ez a „minden mindegy” állapot, amikor nincs motivációd, célod, energiád, akkor a piros színt hívhatod segítségül, hogy ezen az állapoton átlendítsen. A piros szín energetizáló, magabiztosságot sugárzó, ösztönző, és aktivitásra serkentő hatással bír. Így használd ki nyugodtan, ezt a kézzelfogható és egyszerű segítséget, amit a piros szín használata adhat neked. Nem számít, hogy milyen formában viszed be a piros színt az életedbe, lehet ez akár piros gyümölcsök fogyasztásának formájában, vagy egy körömlakk színében, a piros mindenképpen stimuláló hatású lesz életedben.

Ruhánk színe hatással van a hangulatunkra, valamint azt is elárulhatja, hogy milyen a jellemünk.

vörös színnel érzelmi hatást tudunk kiváltani az emberekből, legfőképpen akkor ha el akarjuk csábítani őket, ugyanis ez a szín a nemiséggel és a libidóval áll összefüggésbe. Az erő, a tűz és a hatalom jelképe. Az európai népszokásban a húsvéti tojás piros színe a termékenység jelképe. Önbizalom növelőként hatásos lehet, főleg ha szeretnénk hogy mindenki ránk figyeljen, főleg egy beszéd megtartásakor. A piros színt kedvelők kreatívak, dinamikusak, kezdeményezőek és fizikailag is aktívak.

A cipők színe is gyakran hordozhatott szimbolikus tartalmat. Jól példázza ezt a piros cipő megjelenése különböző történelmi korszakokban. Mivel a piros festékhez meglehetősen nehéz volt hozzájutni, gyakran vált magas rangú tisztségviselők jelképévé. Az ókori Rómában előbb a szenátorok, majd a császár kiváltsága volt a piros cipő viselése, de a pápa uralkodói jelvényei között is feltűnik még napjainkban is. A cipők ,,netovábbja” a piros tűsarkú. Kevés olyan nő van, aki annyira bátor, hogy fel meri venni eme lábbelit. Bár a legszexisebb női cipőviseletnek tekintik a piros, vörös tűsarkút, mégsem mindegy, hogy milyen darabot választunk. A piros nagyon domináns szín, ezért nem érdemes túldíszítettet, strasszosat, ,,csiri-csárét” választani. A piros tűsarkú határozottságot, temperamentumot, az abszolút nő jelenlétét sugallja. Egy olyan nőt kell meghódítania a férfinak, aki kihívás.

A színeknek lelkük van, a tűsarkúnak pedig hatalma a férfiak felett. Emiatt nem hiányozhat a szekrényből ez a lábbeli…

HuAnita

0 hozzászólás
2

Kapcsolódó cikkek