Kezdőlap Belföld A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején

A szülők negyedének kellett új számítástechnikai eszközt venni a koronavírus-járvány idején

netmed

Átlagosan 125 ezer forintot költöttek és kétharmaduk vásárolt valamilyen kiegészítőt is átlagosan 32 ezer forintért a Budapest Bank kutatása szerint

 A koronavírus-járvány miatt a magyar közoktatás kényszerből állt át a digitális oktatásra, amelyhez a családoknak kapcsolattartási eszközökre volt szüksége.
    A gyerekek 50%-a laptopot, 25%-a asztali számítógépet, 14%-a mobilt, 10%-a pedig tabletet használt a tanuláshoz. A másodlagos eszköz egyértelműen a mobiltelefon volt, 64 százalék válaszolta ezt.
    A kutatás szerint a tanárok és diákok elsősorban a Facebook Messenger (54 százalék), a Kréta (54 százalék), e-mail (54 százalék), valamint Facebook-csoportokon keresztül tartották a kapcsolatot.
    Az online kutatást a Budapest Bank megbízásából az Ipsos Instant Research végezte a 18 évnél idősebb magyar lakosság körében, 500 fős mintán.
A valóság azért jóval árnyaltabb lehet, ugyanis egy 500 fős felmérés statisztikailag alig értékelhető. Valószínűsíthető, hogy a vidéki és hátrányos helyzetű gyerekek szüleit el sem érhették. A kormány a digitális oktatást sikeresnek ítélte, de ez csak Budapestre lehet többé-kevésbé igaz. A valóság az, hogy a rengeteg vidéki iskolákban eszközhiány miatt elérhetetlenné váltak a diákok, a hátrányos helyzetű családok gyerekeivel való kapcsolatot pedig teljesen elvesztették a tanárok – hiszen sok családban még mobiltelefon sincs.

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek