Kezdőlap Kivételes emberek Címlap smink a múltból a jelenbe – Egy kis Párizs Henivel

Címlap smink a múltból a jelenbe – Egy kis Párizs Henivel

netmed

„A címlap kihívásból olyan családi délután született, melynek felejthetetlen élménye egy egész stábot kovácsolt a csapatból!”
A divatfotózásban a sminknek és a hajnak már a kezdetektől majdnem olyan fontos szerepe volt, mint magának az öltözéknek. Így amikor Simonovics Ildikó kihívásába az asalon.hu-val is rendszeresen dolgozó Gercosz Heni is csatlakozott, megkértem, mesélje el, sminkesként ő hogyan állt a feladathoz.
Alapjaiban változott meg valamennyiünk élete az elmúlt hónapokban. Itthon vagyunk és ebben az új felállásban igyekszünk felépíteni a mindennapjainkat. Új napirendeket dolgoztunk ki és folyamatosan áttervezünk.
Az elsődleges kihívás anyaként a digitális oktatásra való teljes átállás volt. Két gyerkőcöm szerencsére kitűnően veszi az akadályt, egy szavam sem lehet. »Akkor most jöhet a level 2.0! – vágtam neki – Mi legyen a másik nagy szerelmemmel, a sminkeléssel?« A közösségi oldalakon számos kihívással lehet találkozni. Őszintén bevallom, én ezekkel szkeptikus voltam. 

Nem elég nagy challenge menedzselni az egész életünket itthon?

Aztán Nerpel Nikoletta fotográfus dobta tovább ezt a feladatot, amire így már nem mondhattam nemet. Az Egykisparizs (Simonovics Ildikó) olyan kihívást álmodott meg, ahol egy “EZ A DIVAT” címlapot választhatunk és annak inspirációjára készítünk egy fotót.

Imádom és jól ismerem a korhű sminkeket, így azonnal beugrott ez az időszak, már mentem is a kellékekért és alkotni kezdtem. Mivel én 1967-ből ragadtam ki azt a csodás címlapot, melyhez Patz Dorottya egy belső térben ült modellt, nem is volt kérdés, hogy Twiggy-s makeup kerül a palettámra.  

Ennek a look-nak az a lényege, hogy a tekintetet nagyobbítsuk meg, olyan igazi, szexi, csodálkozó, de mégis ártatlan hatást keltve. Banánfestést alkalmazva, hármas tusvonallal készült a szemfestés, melyhez egy igazán merész műszempillát ragasztottam fel. Az alsó szempillatőbe tincses szempillák is kerültek, ezzel is fokozva a hatást. A szemöldök csak enyhén áthúzott, az arcon pedig a pasztell pirosítás jelentkezik. A rúzs most nálam stílusosan a Back in Vouge árnyalat (MAC Cosmetics) volt. 

Ezzel meg is voltam! Na de mi legyen a hajjal?  Először a kor nagy kedvencével, a kendővel játszottam. 

Utána a címlaphoz hasonlóan felkontyoltam úgy, hogy egy „ál” frufrut is készítettem a hajam végéből. 

A gyermekeim ekkor már nagyon nevettek az átváltozásomon. Viszont ha már ott vannak, álljon össze a stáb! – találtam ki hirtelen.

Fiam (Alexandrosz, 12) volt a fotósom, míg lányom (Elina, 8) a stylistom. Olyan komolyan vették a feladatot, hogy a szekrényből csak úgy repültek a ruhák, mint valami film jelenetben, mire Mini tanácsadómnak sikerült összeállítania a tökéletes megjelenésemet. A modell szerepben a szakmai stáb utasításainak megfelelve végigpózoltam a lakás minden szegletét, miközben kerestük az ideális fényt és beállítást. 

Mindeközben persze hangosan nevettünk és élveztük ezeket az új szerepeket, amikbe mindannyian kerültünk. Egy feledhetetlen délután született a kihívásból, melynek végeredményét itt láthatjátok. Ezek után már egyáltalán nem bánom, ha jönnek a challengek, állunk elébe a stábommal! 
Köszönöm még egyszer ezt a fantasztikus élményt nekik, a kihívás ötletgazdájának, Ildikónak, kihívómnak, Nikinek, és Máriának, hogy mindezt itt is megoszthattam!

Gercosz Heni oldala: https://www.facebook.com/henriettgercoszmakeup/

Forrás: https://asalon.hu/hu/blog/cimlap-smink-a-multbol-a-jelenbe-egy-kis-parizs-henivel_2153

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek