Kezdőlap Belföld Csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosít vérkészítményeket a vérellátó

Csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosít vérkészítményeket a vérellátó

netmed

A vérkészlet csökkenése miatt csak a halaszthatatlan beavatkozásokhoz biztosítja a vérkészítményeket az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) 

Ebben a helyzetben arra kérnek mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és az utóbbi 14 napban nem járt külföldön, hogy menjen el vért adni.
Mindazok, akik  nem tartózkodnak megszokott véradási helyszínük közelében, a www.ovsz.hu, a www.voroskereszt.hu, vagy a www. veradas.hu oldalon megtalálhatják a hozzájuk legközelebb található véradás helyszínét.
A négynapos hosszú hétvége után rendkívül nagy szükség van a véradók segítségére. Ugyanis a koronavírus-járvány okozta helyzet, a nyári szabadságolások, valamint a hosszú hétvége miatt csökkent az országos vérkészlet.
Ezért mindaddig, amíg a véradások száma újra elégséges nem lesz, kizárólag halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudnak vérkészítményeket biztosítani.
Emlékeztettek arra, hogy a véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, gyakran a túlélést, az életben maradást jelenti.
A megyeszékhelyeken lévő intézetek többségében a véradóknak lehetősége van időpont foglalásra is a várakozási idő csökkentése érdekében – közölte az OVSZ.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek