Kezdőlap Divat Egy csodálatos korszak

Egy csodálatos korszak

netmed

A Pin-up története

A pin-up lány kifejezéssel a 40-es és az 50-es években elsősorban a szexis modelleket illették, akiknek a képeit a férfiak a falakra tűzték. Innen ered az elnevezés is, hiszen a pin up angolul azt jelenti, feltűzni. A férfiak rajongtak értük hiszen ezekről a képekről sugárzott a magabiztosság, huncutság és az egészséges erotika. Ezeknek a nőknek a legfőbb jellemzői közé tartozik, hogy tisztában vannak adottságaikkal, tele vannak élettel és csábítással. Az egész Hildával kezdődött Duane Bryers alkotta meg karakterét, ezt a vagány és vicces vörös hajú lányt, aki igen, kicsit teltebb a többieknél, de egyáltalán nem fél megmutatni a testét. 

Híres pin-up lánynak számított többek között Marilyn Monroe, Betty Page vagy éppen Kim Novak. A pin-up kétséget kizárólag az egyik legnőiesebb stílus, hiszen lényege hogy csábítson, de mégse mutasson meg belőlünk mindent.

A frizura elengedhetetlen eleme a pin-up stílusnak. Több változat is létezik, az egészen extrémtől az egyszerűig. A frizura lényege itt is az érzékiség, amihez általában hullámos loknikat társítanak, így érdemes azzal kezdeni, hogy a tincseinket csavarók segítségével hullámossá varázsoljuk. De ha nem akarunk bajlódni ezzel, akkor kössünk össze a hajunkat egy piros kendő segítségével.

Az 50-es évek tengerészstílusának nőiesre szabott változata az egyik fő irányzat, a másik pedig feltűnő kockás és pöttyös ruhás megjelenés. Ha az alapdarab a pánt nélküli felső, akkor az mindenféle nadrág és szoknyatípushoz passzol. Ami a jellemző színeket illeti, a fekete, a fehér és a piros megkerülhetetlen, de a gyerekkort idéző színek, a világoskék, a rózsaszín, és más pasztell árnyalatok sem stílusidegenek.

A kiegészítők közül a cipő a legfontosabb. A legjobb választás az elől nyitott peep toe körömcipő, lehetőleg fényes, akár lakkbőr kivitelben.

A sminkre és a haj elkészítésére is érdemes időt szánni, ehhez a stílushoz leginkább vállig érő vagy hosszú loknis haj passzol, ami pedig a sminket illeti, fekete tussal kiemelt szem és a vörös rúzsos száj az alapszéria.

És végezetül kedvenc sztárjaink akik magukra öltötték a Pin-Up stílust…

Forrás: www.HighHeelsMagazine.net | Kép: www.shutterstock.com és pinterest

0 hozzászólás
2

Kapcsolódó cikkek