Kezdőlap Belföld Fizessen a kormány plusz egyhavi családi pótlékot az iskolakezdésre!

Fizessen a kormány plusz egyhavi családi pótlékot az iskolakezdésre!

netmed

Az MSZP azt kéri a kormánytól, hogy az iskolakezdéshez plusz egyhavi családi pótlékot fizessenek ki minden gyermekes családnak.

Korózs Lajos, a népjóléti bizottság MSZP-s elnöke a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatót tartott. Úgy véli, mivel szeptember elsején kezdődik a tanév, még nincs késő, hogy a kormány utaljon egy 13. havi családi pótlékot. „Nem úgy, ahogy szokta, hogy a szeptemberi családi pótlékot előrehozzák augusztusra.”
    Jelenleg az alsó három jövedelmi tizedben élő családok nevelik a gyerekek felét, náluk a legnagyobb a szükség a kormányzati támogatásra.
    Az MSZP-nek elfogadhatatlan, hogy tavaly részben megadóztattak bizonyos juttatásokat, részben eltöröltek számos cafeteria-elemet, így a munkaadóknak nem éri meg ilyen támogatást nyújtani a családoknak.
    „Magyarországon minden negyedik-ötödik gyermek szükséget szenved, vagy nincs megfelelő támogató környezete, lakhatása, vagy az életkorának nem megfelelő a táplálkozása, ami elfogadhatatlan.”
    A járvány második hullámának küszöbén terhet jelent a családoknak a digitális oktatáshoz való hozzáférés biztosítása is a gyermekeik számára.

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek