Kezdőlap Külföld Fuglsang győzött a lombardiai körversenyen

Fuglsang győzött a lombardiai körversenyen

netmed

Az olimpiai ezüstérmes Jakob Fuglsang győzött az országúti kerékpárosok lombardiai körversenyén, amelyen Valter Attila személyében először volt magyar résztvevő.

Az idény második nagy egynapos klasszikusán – a “hulló falevelek versenyén”, amelyet rendszerint október második hetében rendeznek – nem csak a dátum volt szokatlan, ugyanis a hagyományosnál rövidebb táv, 231 kilométer várta a mezőnyt.
    A rajtnál “Bergamo újjászületik” felirat volt látható, majd egyperces gyászszünettel emlékeztek a koronavírus-járvány által súlyosan érintett térségben elhunytakról.
    A szombati viadal utolsó negyven kilométerére alaposan megrostálódott a mezőny, mindössze hatan maradtak az élcsoportban: George Bennett (Jumbo-Visma), az Asztana két bringása, Alekszandr Vlaszov és Fuglsang, illetve a Trek-Segafredo három versenyzője, a korábbi kétszeres győztes Vincenzo Nibali, a címvédő Bauke Mollema, valamint Giulio Ciccone.
    Utóbbi trió nem tudta kihasználni létszámfölényét, mindhárman leszakadtak a rendszerint döntő fontosságú civigliói emelkedőn. Nyolc kilométer volt hátra, amikor az orosz bajnok Vlaszov is lemaradt, majd másfél kilométer múlva Fuglsang hagyta maga mögött a szerdai Gran Piemontén győztes Bennettet.
    A múlt heti lengyel körversenyen második 35 éves dán kerékpáros pedig egyedül birkózott meg az utolsó kilométerekkel, és először győzött a lombardiai körversenyen. A tavalyi Liege-Bastogne-Liege-en aratott diadala után pályafutása második Monumentumát nyerte Fuglsang. Bennett megtartotta második, míg Vlaszov a harmadik helyét.
    A viadalt egy súlyos baleset is beárnyékolta: az előzetesen a legnagyobb esélyesek közé sorolt Remco Evenepoel az élmezőnnyel haladva átbukott egy kőhíd korlátján, majd több métert zuhanva egy fákkal és kövekkel borított mély árokba esett. A múlt vasárnap befejeződött lengyel körversenyen győztes 20 esztendős belga tehetséget nyakmerevítőben, hordágyon szállította el egy mentőautó, de eszméleténél volt. Csapata, a Deceuninck – Quick-Step beszámolója szerint Evenepoelt a comói kórházba szállították. Az orvosok megállapították, hogy eltört a medencecsontja és a tüdeje is megsérült. A versenyző éjszaka megfigyelésre a kórházban marad, majd vasárnap hazautazik Belgiumba.
    A német bajnok Maximilian Schachmann pedig a hajrában egy váratlanul kihajtó autóval ütközött, ő a hetedik helyen fejezte be a versenyt.
    Korábban három magyar kerékpáros, Bodrogi László, Szeghalmi Bálint és Kusztor Péter állt rajthoz az öt legnagyobb egynapos országúti kerékpáros viadal, a Monumentumok – Milánó-Sanremo, flandriai körverseny, Párizs-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, lombardiai körverseny – valamelyikén, utóbbin első ízben szerepelt magyar Valter Attila személyében. A CCC 22 esztendős bringása a 11. pozícióban záró Alessandro De Marchi segítőjeként – a Gran Piemontén elért 10. helye után – ezúttal 33 és fél perc lemaradással, időlimiten túl ért célba.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek