Kezdőlap Belföld Fürdenél kutyákkal?

Fürdenél kutyákkal?

netmed

A nyári meleg nemcsak az embereket, az állatokat is megviseli. Sok kutyás gazda ezen úgy próbál enyhíteni, hogy magával viszi házi kedvencét a strandra. Sokaknak viszont nem tetszik, ha egy ebbel kell együtt csobbanniuk, legyen az akár a leg­aranyosabb is.

– Én nagyon nem szeretném, ha együtt kellene fürdenem a kutyákkal – írta egyik olvasónk a DN SMS rovatában a minap. Véleményével nincsen egyedül: szerkesztőségünkbe több olyan levél is érkezett a közelmúltban, amelyeknek szerzői szerint a négylábúakkal való fürdőzés kifejezetten egészségtelen – de vannak persze olyanok is, akiket egyáltalán nem zavar, ha a kutyákkal együtt úsznak.

A téma tehát megosztó, azonban egy jogszabály világosan kimondja, hogy kijelölt fürdőhelyekre tilos kutyát bevinni. Baranya megyében három ilyen hely van, a Pécsi-tó gát melletti szakasza, az Orfűi-tó és az Abaligeti-tó. Nyáron azonban sokan megmártóznak a Dombay-tóban, a Dunában vagy éppen a Drávában, s mivel ezek nem kijelölt strandok, a négylábúak sincsenek kitiltva onnan. Talán Orfűre érkeznek a legtöbben kutyával, ahol éppen ezért már folyamatban van egy olyan partszakasz kialakítása, ahol minden adott lesz, hogy a kutyák is csobbanhassanak.

Forrás: https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/csak-egy-kijelolt-kutyastrand-mukodik-baranyaban-1896242/#

Fotó: Jan Steiner képe a Pixabay-ről

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek