Kezdőlap Kivételes emberek Hazai termékfejlesztés az egészséges táplálkozás jegyében

Hazai termékfejlesztés az egészséges táplálkozás jegyében

netmed

Korábban már írtunk a Kikimix termékeiről és dr. Garamvölgyi Krisztián hazai fejlesztésű fertőtlenítőszeréről is. A Kikimix Co. egy az italszegmens minden pontját átölelni igyekvő cég. Területek: Italgyártás, Fejlesztések, Mixológia, cocktailok, és Gasztronómia. Tevékenységeink körülölelik az italgyártást, felhasználást, kísérletezést, fejlesztéseket és újításokat csakúgy mint a Molecularis gasztronómiát, technológiáit, eljárásait, a cég keletkezésétől napjainkig.

A vállalkozás jogelődje 2001-ben született Carme Bt.az elsők között kezdte tevékenységét a Party Service és Catering szegmensben. Szituációknak és felkéréseknek köszönhetően mindig valami egészen újjal kellett előrukkolniuk. Nem volt ritka egy-egy tematikus esemény szervezése és lebonyolítása sem, mint amikor egy svédasztal külön témákat kapott. Borbemutatóik szőlőtőkével dekorált hegy imitáción kaptak bemutatást, téli időszakban havas szőlőkertet varázsoltak a terembe, vagy akár erdő imitálásként farönkök díszítették a bemutató asztalokat. Büféasztalokon sokszor kis tavak tengerek, óceánok voltak megjelenítve, halakkal, szigetekkel, pálmafákkal….stb. Csak a fantázia szabott határt!

Majd paletta bővítésként szintén az elsők között Bar kitelepítéssel is foglalkozni kezdtek, a felkéréseknek köszönhetően 2003-tól már nemcsak hazánkban de Ausztrián át Svájc, Németország és Franciaországig bezáróan. Az italszegmens egyre nagyobb szerepet kapott párhuzamosan a Street food-dal. Mindkét irányban terjeszkedni kezdtek. Egyik oldalról mobil konyhával amit nagy események étkeztetésének háttereként szolgált, amíg italtéren szintén a mobilizáció és az ismeret bővítés kapott nagyobb szerepet.

A tesztelések és visszaigazolások pedig szakmai fórumok és versenyek kapcsán jöttek. 2006-ban a világ különböző pontjairól válogatott 6-fős stáb tagjaként mélyebbnél-mélyebb tanulmányokat folytattak az italok gyártásában. Kezdetben a likőrökében, majd minden másban. Az italnépszerűsítés fontos folyamata volt a rendszeres megjelenés iskolákban, ahol felvilágosító előadások kaptak szerepet az italok kialakulásától a legmodernebb trendekig.

A még bővebb ismeretek elsajátításaként egy kis labort is sikerült létrehozniuk, ahol kísérleti jelleggel minden üzemi folyamat lemodellezhető így lehetővé téve nagy világmárkák számára a fejlesztések biztosítását. Ez volt az az időpont amikor a korábbi cégből megalakult a KIKIMIX CO. KFT. 2010-ben. A molecularis technológiákon keresztül a lepárlás és italgyártás kiemelt szegmense a cégnek.

Fejlesztések között tudható az ízesített whiskey-k úttörése, az Essence termékek megjelenése a világpiacon, a világszenzációnak számító borból készült Borszirup, mely alkoholmentes verzióban sűrítményként áll a vendégeink rendelkezésére. A modern étrendek vívmányaiként olyan eljárások és technológiák megtalálása, kikísérletezése, mely a lekvárokhoz hasonló intenzív gyümölcskészítmények előállítását teszi lehetővé, minden jellegű adalékanyag mentesen. Tehát, se cukor, se színezék, se ízfokozó, se tartósító, sem pedig állati eredetű sűrítő nem szerepel.

dr. Garamvölgyi Krisztián kutató és fejlesztő mérnök legújabb termékei, kizárólag az egészséges táplálkozás jegyében, a sportélet és a mozgáskultúra fejlődésének elősegítésére. Kapható a kijelölt üzletekben vagy telefonos megrendelés útján.

Forrás: Facebook

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek