Kezdőlap Belföld Jótékonysági futás a nemzeti összetartozás és a véradás fontossága jegyében

Jótékonysági futás a nemzeti összetartozás és a véradás fontossága jegyében

netmed

A nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet az “Egy vérből vagyunk” jótékonysági futóprogram résztvevői, valamint a vajdasági Muzslyán működő Emmausz fiúkollégiumnak gyűjtenek sporteszközöket.

Gui Angéla főszervező a vasárnap elindított esemény keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta: eredetileg májusban startolt volna a rendezvény és Muzslyáig futottak volna a résztvevők, most azonban a koronavírus okozta járványhelyzet miatt a röszkei határnál megállnak. Ennek ellenére hisznek abban, hogy ha száz évvel ezelőtt a határmódosítások nem szakítottak el minket nemzettársainktól, akkor a vírus sem tud.

Budapest, 2020. szeptember 8. Müller Cecília országos tisztifõorvos beszél, mögötte Sárfalvi Péter sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelõs helyettes államtitkár az Egy vérbõl vagyunk jótékonysági futóprogram budapesti rajtja elõtt Budapesten, az Országos Vérellátó Szolgálatnál tartott sajtótájékoztatón 2020. szeptember 8-án. A nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet a program résztvevõi, valamint a vajdasági Muzslyán mûködõ Emmausz fiúkollégiumnak gyûjtenek sporteszközöket. MTI/Szigetváry Zsolt


A már három éve megrendezett jótékonysági futást véradással és az arra való buzdítással is összekapcsolják. Gui Angéla közölte, ennek a kampánynak is szimbolikus üzenete van: egy vérből vagyunk, nemcsak a határon túli magyarokkal, hanem mindenkivel, akin segíteni tudunk, és aki vért ad, az szintén adakozik.
Müller Cecília országos tisztifőorvos, aki véradással csatlakozott a programhoz, üdvözölve a kezdeményezést azt mondta, a legnagyobb köszönet a véradóknak jár, a futás pedig a testi-lelki jóllétünknek tesz jó. A véradásnak egyéb hozadéka is van, hiszen a véradó vérét számos betegségre letesztelik.

Budapest, 2020. szeptember 8. Müller Cecília országos tisztifõorvos (j) és Gál Kristóf, az Országos Rendõr-fõkapitányság szóvivõje vért ad az Egy vérbõl vagyunk jótékonysági futóprogram budapesti rajtja után Budapesten, az Országos Vérellátó Szolgálatnál 2020. szeptember 8-án. A nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára hívják fel a figyelmet a program résztvevõi, valamint a vajdasági Muzslyán mûködõ Emmausz fiúkollégiumnak gyûjtenek sporteszközöket. MTI/Szigetváry Zsolt


Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője arról beszélt, hogy rendszeres véradóként örömmel állt a program mellé, és a felebaráti szeretet leginkább kézzel fogható formája a véradás.
Nemes-Nagy Zsuzsa, az Országos Vérellátó Szolgálat regionális igazgató főorvosa elmondta, most stabil a magyarországi vérkészlet, köszönhetően az elmúlt hetek kampányának és a retróvéradás programnak. Ennek ellenére arra kért mindenkit, hogy aki teheti, adjon vért.
A jótékonysági futás résztvevői vasárnap indultak Szarvasról, majd a budapesti indulás után Kecskemét és Szeged érintésével csütörtökön délelőtt érkeznek a röszkei határhoz.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek