Kezdőlap Külföld Koronavírus – Az EU 500 ezer tesztkészletet küldött az Afrikai Unió országai számára

Koronavírus – Az EU 500 ezer tesztkészletet küldött az Afrikai Unió országai számára

netmed

Az Európai Unió (EU) tagállamaival együttműködésben 500 ezer tesztkészletet küldött az Afrikai Unió (AU) országai számára a koronavírus-járvány hatékony kezelésére 

Az etiópiai Addisz-Abebában található afrikai betegségmegelőzési központba érkező tesztkészleteket a német kormány ajánlotta fel. A hozzájárulás a járvány afrikai terjedését fékező, 10 millió eurós (mintegy 3,5 milliárd forintos) azonnali uniós támogatási csomag részét képezi.
Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos a támogatással összefüggésben azt hangsúlyozta, hogy Európa és Afrika közös érdeke a járvány megfékezése és kezelése. Az unió ezért alapvető orvosi felszereléseket biztosít azon országok számára, ahol azokra a legnagyobb szükség van.
 “Vagy együtt győzzük le a koronavírust világszerte, vagy egyáltalán nem sikerül ezt megtennünk” – fogalmazott Gerd Müller, Németország nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztere a szállítmány indításakor. A koronavírus jeleit mutató emberek tesztelésének felgyorsítását célzó partnerség támogatásával Németország az unióval együttműködésben biztosítja, hogy a tesztek széles körben elérhetőek legyenek Afrikában.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek