Kezdőlap Koronavírus Koronavírus: csaknem 200 millió gyorsteszt kiszállítását kezdik meg a napokban

Koronavírus: csaknem 200 millió gyorsteszt kiszállítását kezdik meg a napokban

netmed

Donald Trump amerikai elnök csaknem 200 millió koronavírus-gyorsteszt kiszállítását helyezte kilátásba az Egyesült Államokat alkotó tagállamoknak és különböző intézményeknek hétfőn délután a Fehér Ház Rózsakertjében tartott sajtókonferenciáján.

Most, hogy az iskolákban országszerte újra megkezdődik a tanítás, elsődleges fontosságúnak tartja a gyorstesztek kiszállításának megkezdését. “Minden egyes tagállamban rendszeresen lehet tesztelni azokat a tanárokat, akik ezt szükségesnek tartják”. A szövetségi kormányzat által biztosított tesztcsomagok szétosztását a következő napokban meg is kezdik. 100 millió tesztcsomagot a tagállamoknak osztanak ki, 50 milliót pedig közvetlenül a különösen sérülékeny közösségeknek juttatnak. Ezen kívül további 18 millió tesztcsomagot az idősotthonok, 10 milliót a hospice-szolgáltatók és az otthoni ápolásban részt vevők, valamint egymilliót az afroamerikaiakat oktató, úgynevezett történelmi fekete főiskolák és az indián őslakosok oktatási intézményei kapnak majd. A teszteket a kormányzat költségén vásárolják meg és bocsátják az érintettek rendelkezésére.
A sajtókonferencián részt vett Mike Pence alelnök, Alex Azar, az emberi erőforrások és az egészségügy minisztere, valamint Scott Atlas, a kormányzat járványügyi tanácsadó testületének tagja. A tesztelés kiterjesztésével a diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére lehet számítani az elkövetkező napokban. Az alelnök szerint ez elsősorban a nyugati és a középnyugati tagállamokban lesz így. Várhatóan növekszik a fertőzöttek száma ott is, ahol az emberek nem vették figyelembe a társadalmi távolságtartásra vonatkozó ajánlásokat.
Október végére, november elejére már mintegy havi 30-40 millió ember tesztelésére lesz képes a rendszer.
Sajtótájékoztatót tartott Chicago polgármestere, Lori Lightfoot, aki bejelentette: a városban könnyítenek a járvány miatti szigorú szabályokon. A rendelkezés értelmében az éttermek, eszpresszók, tornatermek megnövelhetik az egy időben fogadható klienseik számát, de a vendégeknek mindenütt, még a fitneszklubokban is kötelező lesz szájmaszkot viselni.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek