Kezdőlap Belföld Koronavírus – Menczer Tamás: Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot

Koronavírus – Menczer Tamás: Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot

netmed

A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben – mondta vasárnap Gödöllőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a lélegeztetőgépek átadásakor elmondta, Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére, amire a magyar kormány a lehető leggyorsabban megtette felajánlását.
A magyar kormány lélegeztetőgép beszerzéseit “folyamatosan támadják a kamuvideós baloldal vezetésével”, de akik ezeket a beszerzéseket támadják, azoknak valójában nem fontos a magyar emberek élete és biztonsága. Az államtitkár szerint “ez az elmúlt 30 év legaljasabb és legembertelenebb akciója”.

Gödöllõ, 2020. október 25. A Csehországnak adományozott lélegezetõgépeket pakolják egy kamionba Gödöllõn 2020. október 25-én. A magyar kormány 150 invazív lélegeztetõgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben. MTI/Balogh Zoltán

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára azt mondta, a járvány második hullámában nehezebb helyzetekkel kell szembenézni, mint tavasszal.
Év elején Magyarország felkészült a legrosszabbra is, arra, hogy mindenki, akinek szüksége van gépi lélegeztetésre, orvosi beavatkozásra, gyógyszeres kezelésre, az hozzájuthasson ezekhez.
A magyar kormány úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi a helyzetben országon belül és országon kívül is szolidaritásra van szükség egymás iránt, hogy sikeres lehessen az emberiség védekezése a vírus ellen.   

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek