Kezdőlap Belföld MEDVE veszély Miskolcon!

MEDVE veszély Miskolcon!

netmed

Ha valaki úgy érzi, eljött az ideje, hogy pusztakézzel megküzdjön egy medvével – kérjük: NE TEGYE!!!

Medvét észleltek a miskolci önkormányzati rendészet kamerái. Az állat először vasárnap hajnali 1 óra körül tűnt fel az állat a Lyukóvölgybe vezető Testvériség utcán, majd a villamossíneken haladt a város felé, később visszafordult a Torontáli utcára, végül az Őzugró utca felé haladva eltűnt a kamera látószögéből. Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben lakók figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon, a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

A miskolci önkormányzat arra kérte a polgárőrséget és az önkormányzati rendészet munkatársait, hogy a területen járőrözve fokozottan hívják fel a környéken élők figyelmét az esetleges veszélyekre. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei arra hívják fel a figyelmet, hogy a medvét kerülni kell. A közleményben úgy fogalmaznak: a medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen, a bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van, a legtöbb konfliktus pedig éppen az anyamedvékhez köthető.

A leírások szerint a KYOKUSHINKAI karate atyja, Óyama Maszutacu egy időben elvonult egy hegyre, ahol minden civilizációtól elszakadva élt 18 hónapig. Megedzette testét-lelkét és másfél évet töltött el a hegyen. Ezen idő alatt fejlesztette ki saját stílusát, melyet később KYOKUSHINKAI néven ismert meg a világ. 

Stílusának népszerűsítése végett Óyama – miután minden emberi kihívóját legyőzte – felvadult bikákkal küzdött meg és puszta kézzel, egy óriási ütéssel bezúzta az állatok koponyáját. A bemutatók csúcspontján egy medvével is megpróbálta bevállalni a küzdelmet. Na itt tört meg a bemutatók sora, mert ezzel kicsit túlvállalta magát.

A medve képes egyetlen ütéssel egy hatalmas szarvast is elintézni és akkor még a fogait nem is használta marcangolásra. Ezért ha valaki úgy érzi, eljött az ideje, hogy megküzdjön egy medvével – kérjük: NE TEGYE! Angol tudósok bebizonyították, hogy ha nem sikerül az első ütéssel kifektetnünk a medvét, a másodikra már sohasem kerül sor. A Leonardo DiCaprio és Tom Hardyval a főszerepben leforgatott A VISSZATÉRŐ című Oscar-díjas film, végtelenül reálisan mutatja be egy medvével való találkozás lehetséges következményeit, amit itt érdemes megnézni: MEDVETÁMADÁS

Legyünk óvatosak!

Ha valaki medvét észlel vagy medvenyomokat lát, jelezze a Bükki Nemzeti Park szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.

0 hozzászólás
2

Kapcsolódó cikkek