Kezdőlap Film Megrendezik februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált

Megrendezik februárban a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált

netmed

Fizikai valójában tervezik megrendezni jövő év februárjában a Berlini Nemzetközi Filmfesztivált – jelentették be a szervezők hétfőn.

A február 11. és 21. között tartandó rendezvényen csupán az európai filmpiacot (EFM) tervezik hibrid formában megtartani.
A filmfesztivált és a filmpiacot az akkor érvényben lévő szabályok és rendeletek szerint fogják megrendezni, a legnagyobb biztonságot teremtve a résztvevők számára. A fesztivál szerkezetéről, a filmprogramról és a meghívott filmek számáról a következő hetekben dönt a fesztivál vezetése.
A szervezők arról már döntöttek, hogy a Nemzedék szekció két versenyprogramjában 2021-ben csak egészestés filmeket fognak bemutatni, rövidfilmeket nem.
A szervezők arról is döntöttek, hogy a legjobb színészi teljesítményért járó elismerést jövőre először nem nemek szerint fogják díjazni. “A legjobb színész és a legjobb színésznő díjakat felváltja a legjobb főszerepért járó Ezüst-medve-díj és a legjobb mellékszereplőt jutalmazó Ezüst medve-díj” – írták.
A jövőben nem fogják kiadni a fesztivál első igazgatója, Alfred Bauer nevét viselő Ezüst Medve-díjat, amelyet január végén felfüggesztettek a Bauer náci múltjára vonatkozó sajtóértesülések nyomán. A fesztivál szervezői által megbízott független szakértő jelentése Alfred Bauerról nyár végére elkészül és közzé fogják tenni.

Forrás: MTI

Fotó: Pixabay

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek