Kezdőlap Belföld Meseadaptációkkal és táncos bábjátékkal készül az új évadra a Griff Bábszínház

Meseadaptációkkal és táncos bábjátékkal készül az új évadra a Griff Bábszínház

netmed

Változatos műsortervvel, magyar népmesék, klasszikus művek adaptációjával, táncos bábjátékkal és babaszínházi produkcióval készül a 2020/2021-es évadra a zalaegerszegi Griff Bábszínház.

Az elmúlt évadban elmaradt előadásokat is szeretnék pótolni, a Széttáncolt cipellők című a táncos bábjátékot szombaton mutatják be – mondta el Szűcs István igazgató a keddi évadnyitó társulati ülésen.
A magyar népmesét Kocsis Rozi alkalmazta bábszínpadra, a látványos, mozgalmas előadás rendező-koreográfusa Kocsis Enikő és Fitos Dezső. A zenét ifj. Csoóri Sándor szerezte, az előadás létrehozásában Kósa Ruben, a Zalai Táncegyüttes vezetője is részt vett . Az előadás a győri Vaskakas Bábszínházzal közös koprodukció, a főbb szerepeket Zalaegerszegen Csepregi-Kovács Napsugár, Duna Orsolya Réka és Horváth Gyula Antal játssza.
Október közepén Az égig érő fa című bábjátékot tűzik műsorra Halasi Dániel rendezésében, a népmesét Szabó Attila írta színpadra, a zenét Csernák Samu szerezte. A Pim a földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadást – mely a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal közös produkció – Bartal Kiss Rita állatja színpadra.
A téli ünnepre a kortárs versekből, dalokból összeállított Titkot mondok – karácsonyi hangerdő című műsorral készülnek. Az évad utolsó előadását, a Csipkerózsika című bábjátékot Mosonyi Aliz átiratában Kocsis Rozi rendezi. Az óvodásoknak a Ziránó Színház a Három kismalac című népmesét, míg az iskolások a Rejtelmes erdő című vendégjátékot hozza el Zalaegerszegre. Az aprók színházában Bartal Kiss Rita Cirkuszoló címmel készít babaelőadás.
A bábszínház az iskolák változó tanítási rendjéhez igazodva játszik, a nézőket a járványügyi szabályoknak megfelelő színházi környezetben fogadják.
A veszélyhelyzet kihirdetése után a gyermekközönséget az online térben próbálták elérni. A Griff Birodalom névvel létrehozott weboldalon a pedagógusok javaslatai alapján tesznek majd közzé klasszikus és kortárs irodalmi műveket a bábszínészek előadásában.
Vigh László, a térség országgyűlés képviselője (Fidesz) köszöntőjében kifejtette: a bábszínháznak a szülők és az intézmények bizalmát kell megszereznie, hogy a gyermekek látogathassák az előadásokat.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek