Kezdőlap Külföld Mircih, ha eltűntél is… még van remény!

Mircih, ha eltűntél is… még van remény!

netmed

Tizenkét év után került elő egy skóciai családi nyaraláson elveszett macska Nagy-Britanniában.

A trikolor bundájú Georgie a Skót-felföld határán lévő Loch Lomondnál vakációzott gazdáival 2008-ban, ám nyoma veszett, amikor a család hazaindulni készült a Greater Manchester megyei Rochdale-be. Daviesék tűvé tették a kempinget a macskáért, ám végül Georgie nélkül indultak haza, remélve, hogy a mikrocsippel ellátott, hároméves állatot megtalálja majd valaki. Georgie a táborhely közelében töltötte az elmúlt 12 évet, ahol a kemping személyzete és a nyaraló turisták etették, gondoskodtak róla.
    Miután a területet is elérték a koronavírus-járvány miatti szigorítások, a táborhely egyik alkalmazottja befogta a macskát, amelynek mikrocsipje elárulta, hogy az állat Rochdale-ből származik.
   „Megszakadt a szívünk, amikor Georgie nem jött velünk haza a Loch Lomond-i nyaralás utolsó napján. Csodálatos meglepetés volt hallani, hogy nemcsak jól van, hanem a jelek szerint remekül érezte magát a kempingezőkkel” – mondta Davies a korábbi gazdája, ugyanakkor nem tudják magukhoz venni Georgie-t, mivel van egy kilencéves macskájuk és félő, hogy a két állat nem jönne ki jól egymással. A kommentelők ezt nem igazán értik, hiszen a macskák idővel mindig összeszoktathatók.
    Georgie jelenleg a glasgow-i állatörökbefogadó központban van, amelynek munkatársai csendes, nyugodt otthont keresnek neki. „Csendes otthont keresünk Georgie számára, ahol ő lehet az egyetlen macska, élvezheti a helyét és a kertet is felfedezheti. Nagyon szerethető állat, így ragyogó társa lesz majd egy embernek. ”

Az idősebb macskagondozó asszisztens szerint az eset kiemelte annak fontosságát, hogy a chipeket naprakészen tartsák. Bár a chipen szereplő telefonszám már nem volt aktív, e-mailt és levelet küldtek a tulajdonosokkal való kapcsolattartáshoz. „Csodálkozunk, amikor megláttuk a Rochdale-címet Georgie mikrochipjén” – mondta Anderson.

Forrás: The Guardian

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek