Kezdőlap Belföld Nem lett baj az érettségik megtartásából

Nem lett baj az érettségik megtartásából

netmed

Jó döntésnek bizonyult az érettségi megtartása a járványhelyzetben, hiszen végül egyetlen megbetegedést sem regisztráltak a vizsgázó diákok között – mondta a köznevelési államtitkár csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, Magyarországon egyetlen napra sem állt le az oktatás a koronavírus-járvány miatt, és mivel sikerült megszervezni az érettségiket is, a felsőoktatási felvételit is meg lehetett tartani.
    Sikeresen zárták a tanévet, amelyet nem kellett sem rövidíteni, sem hosszabbítani – emelte ki.
    Nagyon készülnek – például tájékoztató anyagokkal, továbbképzésekkel – az őszi időszakra, hogy a váratlan helyzeteket is kezelni tudják. Ugyanakkor optimisták, mert a járványhelyzet jelentősen javult, ezért arra számítanak, hogy egy „hagyományos” tanév kezdődhet el – fogalmazott.
    Elmondta azt is, hogy eddig 61 tankönyvet dolgoztak át az új Nemzeti alaptanterv alapján; az oktatási intézmények ezeket már megtekinthetik, és módosíthatják rendeléseiket. Júliusban mintegy 13 millió tankönyvet kell legyártani, ezeket augusztusban szállítják majd ki.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek