Kezdőlap Belföld Sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjára gyűjtött az MTA

Sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjára gyűjtött az MTA

netmed

A sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjára még a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 191. közgyűlésének határozata alapján indított gyűjtést a tudósközösség, a felajánlások nyomán összegyűlt több mint 6 millió forinttal a Koraszülöttekért Országos Egyesület tevékenységét támogatják 

Többéves hagyomány, hogy az MTA társadalmi felelősségvállalása részeként lehetőséget teremt az akadémikusok, illetve az MTA köztestületének minden tagja számára, hogy jövedelmük egy általuk meghatározott részét jótékonysági célra ajánlják fel. A beérkezett adományokat az MTA számláján elkülönítve tartják nyilván, a felhasználás célját minden évben a Közgyűlés határozza meg a következő rendes közgyűlésig tartó időszakra – áll a keddi közleményben.
    Az MTA 191. közgyűlése tavaly úgy határozott, hogy a 2020. évi májusi közgyűlésig a gyűjtés célja a veleszületetten sérült csecsemők és gyermekek rehabilitációjának támogatása.
    A Közgyűlés felhatalmazása alapján az MTA Elnöksége dönt az egy év alatt összegyűlt felajánlások felhasználásáról. Az összeget annak a szervezetnek vagy szervezeteknek juttathatja el, amelyek tevékenysége a Közgyűlés által meghatározott célnak minden tekintetben megfelel, és lehetősége van a támogatásnak a kedvezményezettekhez való közvetlen eljuttatására.
    Korábban, 2015-től Összefogás a gyermekéhezés ellen címmel indult akadémiai jótékonysági gyűjtés. A következő esztendőben az erdélyi árva vagy félárva, hátrányos helyzetű gyermekek támogatását jelölte meg célul a Közgyűlés. Majd a tehetséges magyar fiatalok támogatására gyűjtött a tudósközösség – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek