Kezdőlap Belföld Trianon 100 – Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban

Trianon 100 – Ingyenes filmek a Budapesti Távmoziban

netmed

A korszakban játszódó filmeket, valamint a korabeli virágzó filmes és színházi életet bemutató Filmhíradót láthatnak ingyenesen a nézők a Budapesti Távmozi oldalán június 4-én a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából.

    A Budapest Film Zrt. a Trianon 100 eseménysorozathoz kapcsolódva négy alkotást tesz ingyenesen elérhetővé a www.film.artmozi.hu oldalon – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.     
    A Nagyapám: Horthy Miklós című dokumentumfilmben Horthy István, a kormányzó unokája beszél sokak számára ezidáig ismeretlen eseményekről, amelyek meghatározó jelentőséggel bírtak a 20. századi Magyarország későbbi sorsára. A 66 szezon című szlovák-cseh dokumentumfilm pedig egy kassai uszoda 66 éves történetét mutatja be a történelem viharában.
    Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényének azonos című filmadaptációja mellett ingyenesen elérhető Fekete Ibolya Anyám és más futóbolondok című, 2015-ös alkotása, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát.
    A vetítések június 4-én délután egy órakor kezdődnek, és este nyolc óráig tartanak, fél 9-től pedig online közönségtalálkozó lesz.
vrzs \ bsa

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek