Kezdőlap Belföld „TRIANON KÉPEKBEN” Digitális fotókiállítás és fotópályázat a A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

„TRIANON KÉPEKBEN” Digitális fotókiállítás és fotópályázat a A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

netmed

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a Trianoni békeszerződés 100. évfordulója alkalmából digitális fotókiállítást rendez, amelynek kapcsán fotópályázatot hirdet. 

A pályázatra magas színvonalú, önállóan készített pályamunkák beérkezését várjuk, amelyek célja, hogy a fényképek megjelenítsék a száz évvel ezelőtt történteket, azok hatását a magyarság életére, elsősorban a fiatalok gondolkodására. 

Kezdeményezésünkkel alkalmat kívánunk teremteni valamennyi résztvevő számára, hogy a történelmi eseményhez, a magyarsághoz, mint közösséghez való viszonyukat, gondolataikat megjelenítsék, a múlt kötelékeit ezen a módon is kibonthassák.

Pályázni saját pályaművel az alábbi három kategóriában lehetséges:

1. kategória
     – Olyan művészi szemléletű kép, ami egy életbeli eseményben az alábbi fogalmakat ábrázolja: határ, szétszakadás, összetartozás;

2. kategória
     – Trianoni emlékhelyek a lakóhelyemen vagy a határon túlra került magyar építészeti-képzőművészeti emlékek, emlékhelyek, szobrok, híres személyek sírjainak képei;

3. kategória
     – Határok és határátkelőhelyek képekben.

Egy pályázó maximum 5 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek lehetnek egyedi fotók vagy legfeljebb 5 képből álló fotósorozat.

Szeretettel várjuk a pályaműveket 2020. július 31-ig, amelyeket – online regisztrációt követően – elektronikus úton lehet feltölteni a trianon100.uni-nke.hu oldalra.

Kérdések esetén a trianon100frh@uni-nke.hu e-mail címen állunk rendelkezésre!

Forrás: https://trianon100.uni-nke.hu/

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek