Kezdőlap Belföld Új kis panda érkezett a Budapesti Állatkertbe

Új kis panda érkezett a Budapesti Állatkertbe

netmed

Szombat óta látogatható a Lepkekert is

Aa vörös macskamedve néven is ismert kis pandáknál a már évek óta Budapesten élő, csaknem tízéves nőstény, Auróra mellé érkezett Bendegúz, az egyéves hím egyik németországi állatkertből. A fajnál a hímek másfél éves koruk körül válnak ivaréretté, így a szakemberek bíznak a jövőbeli szaporulatban.

Az elmúlt időszakokban sok kisállattal bővültek: a veszélyeztetett ázsiai vadkutyáknál, a rózsás flamingóknál, a kihalástól fenyegetett tarvarjaknál, a tapíroknál, a kétpúpú tevéknél, a prérikutyáknál, a fekete hattyúknál és sok más állatnál is lehet kölyköket vagy fiókákat lehet látni.

Új fajok is érkeztek, például a sokáig kihaltnak hitt Parma-kenguru vagy az aranyszőrű takin. Kultúrtörténeti érdekesség, hogy a görög mitológiai történetekben feltűnő aranygyapjú eredetileg minden valószínűség szerint erre az állatra vezethető vissza.

Az intézmény tájékoztatása szerint szombattól a 240 négyzetméteres Lepkekert is megnyitott. 1200 köbméternyi légterében 19 trópusi lepkefaj több mint négyszáz egyede látható, a látogatók lepkék között sétálhatnak.

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek