Kezdőlap Belföld Vaddisznó veszély

Vaddisznó veszély

netmed

Vigyázni kell a vaddisznókkal a tavaszi ellési időszakban!

Érdemes elővigyázatosnak lenni a vaddisznókkal a tavaszi ellési időszakában, mivel a kocák ilyenkor készek meglehetősen harciasan védelmezni kicsinyeiket a vélt vagy valós fenyegetésekkel szemben – hívta fel a figyelmet a kaposvári székhelyű Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. pénteken.

A népszerű turistautaktól a vaddisznók többnyire távol tartják magukat, azonban a jelenlegi korlátozások miatt sok turista keres ritkán járt területeket kirándulásra, sportolásra vagy kutyasétáltatásra. Így pedig megnő a nem kívánt találkozások esélye is a vaddisznókkal – írták az MTI-hez eljuttatott közleményükben.
Az erdészek azt tanácsolják az erdőjáróknak, hogy csak a kijelölt turistautakat használják és kerüljék a nagyon sűrű, bozótos területeket.


Az erdőterület-kezelő cég azt írta: váratlan találkozás esetén a legjobb megállni és óvatosan elhátrálni a vaddisznótól, nem ajánlott elijeszteni, mert azt támadásnak érezheti. Erdős, bozótos, disznójárta területen kutyát csak pórázon ajánlott sétáltatni, mert ha kiszagolja a vadat, akkor támadással, ugatással felbőszítheti – tették hozzá.

Forrás: MTI (www.mti.hu) Képek: www.shutterstock.com

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek