Kezdőlap Kultúra VIRTUÁLIS múzeumi, színházi, képzőművészeti, és zenei programok várják az érdeklődőket a héten

VIRTUÁLIS múzeumi, színházi, képzőművészeti, és zenei programok várják az érdeklődőket a héten

netmed

A Néprajzi Múzeum sokszínű tematikát tartalmazó házi videósorozatot indít. A portfólió első darabja A közös víz és közös bögre, melyben Földessy Edina, az Afrika-gyűjtemény kurátora személyes élményein keresztül mesél az arab világ közösségi vízivási szokásáról és annak tárgyairól. A heti rendszerességgel megosztott videók a múzeum honlapján és Etnotube Youtube-csatornáján lesznek elérhetők, ahol számos archív felvétel és kisfilm is várja az érdeklődőket – olvasható a közleményben.
Musical csillagok népdalt énekelnek címmel bemutatóra készül a Madách Színház, a rendkívüli helyzetben a premier három egymást követő hét péntekén, május 1-jén, 8-án és 15-én lesz a teátrum honlapján, Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. Az adások 48 óráig tekinthető meg, mindegyik bemutatóban hat művész vesz részt, összesen tizennyolcan. Az előadás szereplői lesznek többek között Fonyó Barbara, Csengeri Attila és Gubik Petra színművészek. A bemutató előtt Müller Péter író, a Madách Színház dramaturgja mond bevezetőt.
Április 29-től az Újszínház Az a szép fényes nap című előadása lesz látható 48 órán keresztül online formában. Szabó Magda történelmi drámája a Vajk keresztelését megelőző nap eseményein keresztül mutatja be az ősi magyar hit és a keresztény vallás, múlt, jövő, apa fiú, egyén és nemzet érekeinek konfliktusait. Az interneten látható előadásban többek között Bicskey Lukács, Dörner György, Koncz Gábor és Kautzky Armand játszanak. A színdarabot Kerényi Imre rendezte – írja a közlemény.
A dunaújvárosi Bartók Színház támogatásáról biztosította a jövedelem nélkül maradt színészeit. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza Magyarországon elsőként előleget fizet jövedelem nélkül maradt színészeinek a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások időszaka alatt. “Hiszem, ha vége lesz ennek a bezártságnak, az emberek ki fognak szabadulni otthonról és a helyi szórakozási lehetőségek felé fognak fordulni” – idézi a közlemény Őze Áront, a dunaújvárosi teátrum igazgatóját.
Karanténtárlatot rendez a Kieselbach Galéria 15 kortárs festő és szobrász részvételével, a kiállítást szerdán online nyitják meg. A tárlaton kiállító művészek többek között Batykó Róbert, Bukta Imre, Czene Márta és drMáriás,valamint Király Gábor lesznek. Az érdeklődők szélesebb rétege otthonról szemlézheti a tárlatot a galéria internetes oldalán keresztül. Bővebb információk a www.kieselbach.hu weboldalon találhatók – áll az összegzésben.
 Pásztón szabadtéri koncerteket szerveznek heti két alkalommal a Filharmónia Magyarország és az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából – erről Farkas Attila, a város polgármestere adott tájékoztatást. Szombaton a Heavy Brass Guys Tuba Quartet adott koncerteket. Művészet-be-zárva címmel és témában hirdetett pályázatot a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont gyermek, ifjúsági és felnőtt kategóriában.

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek