Kezdőlap Belföld 1848 méteres magyar zászlót vittek végig Budapest belvárosában

1848 méteres magyar zászlót vittek végig Budapest belvárosában

netmed

A déli harangszóra megindult a menet. A rendezvényen is jelen voltak közszereplők, színészek, egyházi méltóságok, énekesek, celebek, vitézi rendek, politikusok. A regisztráció ellenében engedélyezték a zászlóhoz való hozzáférést. Akik nem rendelkeztek vele, ők a kísérők nagy létszámú csoportjában sétálta végig a sugárutat. Az indulást megelőzően a szervező, beszédében rávilágított a politika jelenlétére. Megkérte a képviselőket, szószólókat, a rosszindulatú véleményezéseik befejezésére.

2018 óta kerül megrendezésre az 56’ Lángja Alapítvány által szervezett felvonulás, ahol egy 1848 méter hosszú zászlót visz végig 1848 résztvevő a budapesti Andrássy úton a Hősök teréig. Az esemény védnökei Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, és Wittner Mária zászlóanya. Azért ezt a napot választották, mert március 16-án fogadták el az 1848-as XXI. törvénycikket, amely nyilvános ünnepek alkalmával az összes közintézmény és magyar hajó esetében kötelezővé tette a nemzeti lobogó és az ország címerének használatát.

A határozati javaslat indoklása kifejti, hogy „a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld színű zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége.”

Az MN Kárpát-medence F. Rendvédelem – aktív Honszolgálat, néhány fő tisztje is jelen volt a Zászlók ünnepén. Páran a kötelezettségük indokán, a többiek a Magyar Nemzet előtti tiszteletük kifejezése által.

A 2019-es évi felvonulásról drónfelvétel is készül.

0 hozzászólás
1

Kapcsolódó cikkek