Kezdőlap Belföld A Demokratikus Koalíció (DK) írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy megtudják: “hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusjachtjára”.

A Demokratikus Koalíció (DK) írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy megtudják: “hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusjachtjára”.

netmed

Barkóczi Balázs DK-szóvivő keddi online sajtótájékoztatóján sajtóhírekre hivatkozva azt mondta: napok óta Budapest és az Adria között ingázik “a kormány kedvenc magánrepülője”.
Sajtóhírek szerint a napokban a magánrepülő ugyanazon a szigeten parkolt, ahol korábban a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert vendégül látó luxusjacht is, és a miniszterelnök is az Adrián “vitorlázgatott”.
“Szijjártó Péter összeférhetetlenül és (…) törvénytelenül elfogadott luxusútja csak egy volt a sok közül; a kormánytagokat nagyüzemben vihetik magánrepülővel a közpénzből meggazdagodott vállalkozó luxusjachtjára”
 Ezért a DK írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy megtudják: “hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusjachtjára”.
A szóvivő úgy folytatta: azt is tudni szeretnék, hogy mely kormánytagok jártak a luxusgéppel Horvátországban, Cipruson, Franciaországban és Spanyolországban a napokban. Kijelentette: “jogunk van tudni, hogy hány ellopott közpénzmilliárdonként jár egy ilyen utazás a korrupt fideszes politikusoknak”. Orbán Viktor válasszal tartozik az országnak – fogalmazott Barkóczi Balázs, arra is kitérve, hogy ugyanebből a célból a DK levélben keresi fel az érintett magángépet üzemeltető osztrák céget is.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek