Kezdőlap Belföld Nemzetközi zarándoknapot tartanak szombaton a világ egészségéért

Nemzetközi zarándoknapot tartanak szombaton a világ egészségéért

netmed
Nemzetközi zarándoknapot tartanak szombaton a világ testi-lelki egészségéért a Mária-út különböző szakaszain.

Mariazelltől Máriapócsig 80, egyenként 3-50 kilométeres szakaszon indulnak el a zarándokok gyalog, kerékpárral, lóval vagy kenuval.

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon a fallóskúti Mária-kegyhelyről Tarra induló gyalogos zarándoklat résztvevői Mátraszentimre Fallóskút településrésze közelében. MTI/Komka Péter

    A Mária Út Közhasznú Egyesület és a Mária Rádió által szervezett zarándoklaton a résztvevők különböző helyeken, de egy időben, délben megállnak és elmondják az Úrangyala imádságot. A zarándoklatokat szentmisével zárják, a misék celebránsai között van Székely János szombathelyi megyés püspök és Barsi Balázs ferences szerzetes.

Száby Tibor plébánosszentmisét celebrál az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon a budapesti Szent Anna-rétről, Makkosmáriára (Budakeszi) érkezett Szent Mónika gyalogos gyermekzarándoklat résztvevői előtt Makkosmárián a kápolna kertjében. MTI/Bruzák Noémi

    Galgócziné Szabó Zsófia, a Mária-út koordinátora az elmondta: a zarándokút-hálózat erdélyi szakaszain idén a koronavírus-járvány miatt nem tartanak zarándoklatokat, a szervezők azt kérik, hogy az erdélyi hívek a Mária-út honlapján megtalálható imádság elmondásával csatlakozzanak lélekben a zarándokokhoz.
    Szólt arról is: az évente különböző imaszándékkal megrendezett zarándoklathoz csatlakozva a résztvevők a lakóhelyükhöz közel is kipróbálhatják a zarándoklást, “megtalálhatják azt a fizikai, lelki kihívást és feltöltődést, ami erőt ad a hétköznapokhoz”.

Mátraszentimre, 2020. augusztus 15. Nagyboldogasszony ünnepe alkalmából tartott szentmise résztvevői a fallóskúti Mária-kegyhelyen Mátraszentimre Fallóskút településrészén 2020. augusztus 15-én, az 1Úton Nemzetközi Zarándoknapon. A szentmise után innen indultak Tarra a gyalogos zarándoklat résztvevői. MTI/Komka Péter

   A Mária-út Közép-Európán átívelő, a Mária-kegyhelyeket összekötő zarándokút– és turistaút-hálózat, amelynek kelet-nyugati fő tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet mintegy 1400 kilométeren, és gyalogosan 60 nap alatt járható be.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek