Kezdőlap Belföld Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb FIFA focis videójáték legendái közé

Puskás Ferenc bekerül a legnépszerűbb FIFA focis videójáték legendái közé

netmed

A FIFA21-et készítő EA Sports weblapja szerint a legendás magyar játékos olyan világnagyságokkal együtt kerül be a szoftver egyik játékmódjába, mint Eric Cantona, Petr Cech, Davor Suker, vagy éppen Xavi.
    „A labdarúgás történetében kevés olyan magasan jegyzett játékos van, mint Puskás Ferenc. Sokak szerint a világ valaha volt egyik legjobb csatára, aki három BEK-győzelemre vezette a Real Madridot” – áll a weblapon Puskásról megjelent elemzésben.
    A legendák között már ott van többek között az egyaránt világbajnok Zinedine Zidane, Diego Maradona, Pelé, Andrea Pirlo, de Lev Jasin és Gheorghe Hagi is.
    „Hosszú évek reménykedése, lobbizása, a magyar és a madridista szurkolók, kommentjeinek, szavazatainak, lájkjainak, posztjainak ezrei, szakcikkek, ajánlások, blogbejegyzések tucatjai után Puskás Ferenc bekerül az EA Sports FIFA21 játékba. Ez pedig azt jelenti, hogy legismertebb magyar, Puskás Ferenc a világszerte értékesített Panini-kártyák után ott lesz a “fifázó” gyerekek százmillióinak a képernyőjén és gondolataiban is, újabb nemzedék ismeri meg” – írta Szöllősi György a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete közösségi oldalán.

Puskás Ferenc – Fotó: © dr. Csabai Mátyás magángyűjteményéből (www.lemezborze.hu)


    A játék ikonjai között Puskás lesz a legrégebben született labdarúgó, ezért is különösen nagy szó, hogy bekerült a többnyire a közelmúltban visszavonult szupersztárok közé.
    Az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes labdarúgó, később a Nemzet Sportolója kitüntető cím birtokosa a magyar labdarúgó-válogatottban 85 alkalommal játszott, ezeken 84-szer volt eredményes. Az egyetlen játékos a világon, aki gólt lőtt világbajnoki (1954-Bern), olimpiai (1952-Helsinki), Európa-kupa- (1953-Róma ), Bajnokcsapatok Európa Kupája- (1960-Glasgow) és világkupa-döntőben (1960-Madrid) is.
Nevét az Év legszebb góljának járó Puskás-díj is őrzi 2009 óta, amelyet tavaly Zsóri Dániel nyert meg. Puskás Ferenc 2006-ban hunyt el.

Fotó: FORTEPAN – Kovács Márton Ernő

Érdemei elismerésekén, felkerült a háromszoros Guinness-rekord (850 nm-es, 33×22 méteres, 2.452.352 db-os NEMZETI KIRAKÓS puzzle-re is. A gigantikus puzzle-t, amely 2020-ban a nemzeti összefogás jelképévé is váltdr. Csabai Attila ötletéből született meg. (Bővebben: www.tortenelmunkdarabkai.hu).

0 hozzászólás
2

Kapcsolódó cikkek