Kezdőlap Belföld Elmaradnak a Pécsi Napok programsorozat eseményei

Elmaradnak a Pécsi Napok programsorozat eseményei

netmed

Idén nem rendezik meg a több évtizedes múltra visszatekintő Pécsi Napok programsorozat eseményeit a baranyai megyeszékhelyen, ugyanakkor több őszi rendezvénnyel is várják a kultúrabarátokat a városba

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) közleménye szerint a társaság a biztonságot helyezi előtérbe, így – a vírushelyzetre való tekintettel – a sokezres fesztiválozó tömeg elkerülése érdekében a belvárosi fesztiválnak csak egy kis szeletét valósítják meg.
Ilyen kivétel lesz a XXIV. Európai Bordalfesztivál magyar különkiadása, a Bor és dal ünnepe – Népek Bordalai és Táncai című rendezvény, amelyet szeptember 26-án tartanak meg a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az eseményen mások mellett fellépnek a Pécsi Férfikar tagjai és a látogatók részt vehetnek a X. Villányi Prémium Bormustrán is.
Szeptemberben folytatódik a Pirogránit Esték programsorozat a Zsolnay-negyed Pirogránit udvarán és elindul az E78 Koncertterem, a Kodály Központ, valamint a Művészetek és Irodalom Háza programsorozata is.
Az első őszi napokon többek között a Budapest Bár koncertje és a Jávor című monodráma várja a látogatókat.
A helyszínek biztonságos látogatása érdekében új protokollt is kidolgozott a ZSÖK, mindezek részleteiről később nyújtanak tájékoztatást a szervezők.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay 

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek