Kezdőlap Belföld Koronavírus – Példamutató nőket díjazott a Nők Magyarországért Klub

Koronavírus – Példamutató nőket díjazott a Nők Magyarországért Klub

netmed

A Nők Magyarországért Klub olyan példamutató nőket díjazott hétfőn Budapesten, akik bátor, kiemelkedő munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének első hulláma alatt.

Az ünnepségen Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a klub elnöke azt mondta: olyan embereket ismertek el, akik a “frontvonalban harcoltak”, de nem kerültek reflektorfénybe.
A Nők Magyarországért díjat azért hozták létre, hogy a hölgyek erőt meríthessenek belőle.
Ha valaki elveszíti a látását vagy a hallását, akkor más érzékszervei élesebbé válnak. A járványhelyzet alatt az emberek eltakarják a szájukat és az orrukat, azonban a szemüket, a fülüket és a szívüket nem. Ebben az időszakban tisztábban lehet látni, hallani és érezni, észrevenni a mindennapi hősöket.

Budapest, 2020. október 5. Novák Katalin, a családokért felelõs tárca nélküli miniszter, a Nõk Magyarországért Klub elnöke beszédet mond a szervezet díjátadó ünnepségén a Szépmûvészeti Múzeumban 2020. október 5-én. A Nõk Magyarországért Klub olyan példamutató nõket díjazott, akik bátor, kiemelkedõ munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének elsõ hulláma alatt. Minden kategóriában öt nõt tüntettek ki, közülük pedig egy-egy fõdíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit. Csaknem ötszáz jelölés érkezett. A csoportok fõdíja bruttó 5 millió forint pénzjutalommal jár. Egy különdíjat is kiosztottak. MTI/Balogh Zoltán

A díjazottak betegekről, gyermekekről, idősekről gondoskodnak, ezek történelmi erények.
A miniszter elmondta: bár az ötszáz jelölt között nem igazán lehet rangsort felállítani, egy szakmai zsűri kiválasztott közülük húszat. Az ő nevüket bocsátották közönségszavazásra, és több mint tizenkétezer voks döntött a négy fődíjasról.
Novák Katalin kitért arra, hogy a nők minden nap újraterveznek. Át kell alakítaniuk a napirendjüket, ha például lázas lesz a gyermekük vagy nem megfelelő helyen hajtanak le az autópályáról.
Balog Zoltán miniszterelnöki biztos arról beszélt, hogy a járvány első hulláma megrendülést hozott az emberek életébe, ebből pedig termékeny gondolatok születtek.

Budapest, 2020. október 5. Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) kuratóriumi elnöke beszédet mond a Nõk Magyarországért Klub díjátadó ünnepségén a Szépmûvészeti Múzeumban 2020. október 5-én. A Nõk Magyarországért Klub olyan példamutató nõket díjazott, akik bátor, kiemelkedõ munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének elsõ hulláma alatt. Minden kategóriában öt nõt tüntettek ki, közülük pedig egy-egy fõdíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit. Csaknem ötszáz jelölés érkezett. A csoportok fõdíja bruttó 5 millió forint pénzjutalommal jár. Egy különdíjat is kiosztottak. MTI/Balogh Zoltán

A díjakat négy kategóriában osztották ki: egészségügy, oktatás, szociális ellátás, egyéb. Csaknem ötszáz jelölés érkezett. Minden kategóriában öt nőt tüntettek ki, közülük egy-egy fődíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit. A csoportok fődíja bruttó 5 millió forint pénzjutalommal jár.
Egészségügyi kategóriában Fábián Barbara, az oktatás világából Balatoni Katalin, a szociális ellátás területéről Klenik Sándorné nyert, az egyéb kategóriában pedig a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának női tagjai kapták a fődíjat.
A kitüntetetteket a Nők Magyarországért Klub egy-egy tagja méltatta.

Budapest, 2020. október 5. A Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának hölgy tagjai (elöl, b, b2, b3) átveszik az egyéb kategória fõdíját Novák Katalintól, a családokért felelõs tárca nélküli minisztertõl, a Nõk Magyarországért Klub elnökétõl a szervezet díjátadó ünnepségén a Szépmûvészeti Múzeumban 2020. október 5-én. A Nõk Magyarországért Klub olyan példamutató nõket díjazott, akik bátor, kiemelkedõ munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének elsõ hulláma alatt. Minden kategóriában öt nõt tüntettek ki, közülük pedig egy-egy fõdíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit. Csaknem ötszáz jelölés érkezett. A csoportok fõdíja bruttó 5 millió forint pénzjutalommal jár. Egy különdíjat is kiosztottak. MTI/Balogh Zoltán

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára azt mondta: Fábián Barbara ápolónő, Novaj község orvosi asszisztense a veszélyhelyzet teljes ideje alatt azon dolgozott, hogy tájékoztassa a lakosságot a járvány kockázatairól, a megelőzés hasznosságáról. Megszervezte a maszkgyártáshoz szükséges anyagok beszerzését, majd a védőfelszerelések szétosztásában is főszerepet vállalt, mindezt egyedülálló háromgyermekes anyaként, szabadidejét nem kímélve.
Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, az Országgyűlés korábbi elnöke arról beszélt, hogy a pedagógusok vezetik közösségük tagjait. Balatoni Katalin néptáncpedagógus nem csupán Magyarországon látta el tevékenységét, hanem a Kárpát-medence, sőt a világ magyarságának biztosított online tartalmat a gyermekek oktatásához. Munkájában mindig jelen van az össznemzeti szempont.

Budapest, 2020. október 5. Balatoni Katalin néptáncpedagógus (b2) átveszi az oktatás kategória fõdíját Novák Katalintól, a családokért felelõs tárca nélküli minisztertõl, a Nõk Magyarországért Klub elnökétõl a szervezet díjátadó ünnepségén a Szépmûvészeti Múzeumban 2020. október 5-én. A Nõk Magyarországért Klub olyan példamutató nõket díjazott, akik bátor, kiemelkedõ munkát végeztek a koronavírus-járvány terjedésének elsõ hulláma alatt. Minden kategóriában öt nõt tüntettek ki, közülük pedig egy-egy fõdíjast is elismertek, a közönségszavazás nyerteseit. Csaknem ötszáz jelölés érkezett. A csoportok fõdíja bruttó 5 millió forint pénzjutalommal jár. Egy különdíjat is kiosztottak. MTI/Balogh Zoltán

Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó azt mondta, a szociális ellátás “aranyérmese”, Klenik Sándorné mindenét odaadta azért, hogy idős embereknek segítsen. Elment az unokáitól, hogy beköltözhessen intézménye lakói közé, őket bátorítsa, a kialakult feszültséget enyhítse. Ő is aktív szerepet vállalt a maszkgyártásban.
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő azt hangoztatta, hogy a Pécsi Tudományegyetemhez tartozó Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának női tagjai reggeltől késő estig komoly szellemi munkát végeztek. Gyógyszeralapanyagokat vizsgáltak abból a szempontból, hogy gátolják-e a koronavírust. Gyakran teljes védőöltözetben dolgoztak, tehát fizikailag is megterhelő feladatokat láttak el.

Forrás: MTI

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek