Kezdőlap Belföld Tanévkezdés : eddig 423 helyen léptek szolgálatba az iskolaőrök

Tanévkezdés : eddig 423 helyen léptek szolgálatba az iskolaőrök

netmed

A szeptemberi tanévkezdéskor 423 köznevelési feladat-ellátási helyen léptek szolgálatba iskolaőrök – közölte Maruzsa Zoltán, az Emmi köznevelési államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatón. Jelezte: további helyszínekre is toborozzák és képzik az iskolaőröket.

Azokon a helyeken léptek szolgálatba az iskolaőrök ahol a továbbképzés, az iskolapszichológus, a szociális munkás, a tantestület eddigi munkája nem volt elegendő a rend teljes körű fenntartásához. Az iskolaőr olyan személy, aki sokkal több mint egy portás, de nem rendőr.
Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára közölte: 39 szakképzési centrumban 185 szakképzési intézmény jelezte szándékát, hogy részt venne a programban. Reményét fejezte ki, ez a kör bővül a jövőben.
Töreki Sándor, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes ismertette: az  iskolaőrök tanítási időben teljesítenek szolgálatot, sajátos jogokkal vannak felruházva, és rendelkeznek kényszerítő eszközzel, így bilinccsel, gumibottal és könnygáz spray-vel. Utóbbiak használatára csak kiemelten indokolt esetben kerülhet sor.

Forrás: MTI

Kép: Pixabay

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek