Kezdőlap Belföld Versenyképes bért a pedagógusoknak!

Versenyképes bért a pedagógusoknak!

netmed

Az LMP szerint vissza kell adni a magyar oktatási rendszer megbecsülését és drasztikus emeléssel versenyképes béreket kell biztosítani a pedagógusoknak – mondta a párt országgyűlési képviselője vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatóján.

Hohn Krisztina abból az alkalomból, hogy az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1966. október 5-én fogadta el  a pedagógusok jogairól szóló határozatát, elmondta: az OECD szeptemberi jelentése szerint a magyar tanárok munkabére átlagosan 30 százalékkal, az általános iskolákban tanítóké 40 százalékkal alacsonyabb a diplomás átlagbérnél.
Emellett a tanárok szakmai bevonása nélkül “rájuk erőltetik a tantervet”, továbbá digitális eszközök és digitális módszertan nélkül várják el tőlük a jól működő digitális oktatást. Mindezek miatt a pedagógusszakma “kiürül”, alig lehet pedagógust találni az országban.
Az LMP korszerű, szabad oktatást és esélyteremtő iskolarendszert szeretne, ehhez pedig javítani kell a pedagógusok munka- és életkörülményeit. Az LMP határozati javaslatot ad be a pedagógusok egészséges munkakörülményeinek biztosításáért és azért, hogy “végre versenyképes bért kapjanak a pedagógusok és az őket segítők” – jelentette be.   Az országgyűlési képviselő október 5-e, a pedagógusok világnapja alkalmából megköszönte a pedagógusok egész évi áldozatos munkáját.  

Kép: Shutterstock

0 hozzászólás
0

Kapcsolódó cikkek